رئیس سازمان امور اراضی کشور گفت: طرح پیشگیری از تغییر کاربری اراضی باید در هشت استان کشور اجرایی شود.
قباد افشار عصر امروز در گفتوگو با خبرنگاران در دماوند با تأکید بر اینکه توسعه شهری و روستایی جزو ضروریات است، اظهار داشت: این توسعه در زمینهایی به جز زمینهای کشاورزی باید صورت گیرد و برای ساخت و ساز به جان اراضی با ارزش کشاورزی نیفتیم.
افشار تأکید کرد: با تخریب هر یک هکتار زمین کشاورزی، امنیت غذایی 20 نفر به خطر میافتد و زمینی که در آن ساخت و ساز شده، 800 سال طول میکشد تا قابل بازیافت برای کشاورزی شود.
وی به فرمودهای از مقام معظم رهبری اشاره کرد که در روز درختکاری سال پیش اعلام فرمودند که در شهرها به جای درخت، تیر آهن و سیمان سبز میشود.
رئیس سازمان امور اراضی کشور تصریح کرد: اگر پیشگیری انجام نشود، دیری نمیپاید که سراسر شهرستان دماوند تبدیل به ویلا میشود و مردم دماوند و به خصوص کشاورزان عزیز، به جای اینکه روی زمین خود کار کنند، به ویلاداران خدمت کنند.
وی با بیان اینکه مرحله اولیه اجرای طرح پیشگیری از ساخت و سازهای غیرمجاز در مشهد اجرا شده است، افزود: زمانی بود که آلوی طرقبه شهرت جهانی داشت، ولی اکنون سفر زیارتی مشهد تبدیل به سفر تفریحی و باغهای سرسبز طرقبه و شاندیز محلی برای اماکن تفریحی، شهربازیها و رستورانها تبدیل شده است.
افشار با ذکر اینکه طرح پیشگیری از تغییر کاربری باید در هشت استان صورت گیرد، گفت: برای تبرک طرح را از مشهد آغاز کردیم، سپس در دماوند برای نخستین بار به صورت پایلوت اجرا میشود و اولویت بعدی در استان تهران، شهرستان شهریار است.
رئیس سازمان امور اراضی کشور ادامه داد: استانهای شمالی، قزوین، البرز، اردبیل و تمام کلانشهرهای کشور از نقاط آلوده به تغییر کاربری اراضی کشاورزی هستند که باید از این اقدامات با انجام روشهای پیشگیرانه جلوگیری به عمل آورد.
منبع: فارس