دبیرکل حزب مردم‌سالاری گفت: ممکن است دولت بگوید که از اصلاح‌طلبان نیست اما تعارف نداریم و باید پذیرفت اگر اصلاح‌طلبان نبودند، این دولت نمی‌توانست موفق شود.

جشن حماسه ملی دوشنبه شب با حضور مصطفی کواکبیان، دبیرکل حزب مردم‌سالاری، مدیرکل سیاسی و انتخابات استانداری تهران، فرماندار شهرستان فیروزکوه و معاونان فرمانداران دماوند و فیروزکوه و جمع زیادی از مدیران و مسئولان شهرستان‌های شرق استان تهران برگزار شد.

در این مراسم، اعضای شوراهای اسلامی شهرهای دماوند، بومهن، فیروزکوه، رودهن، ارجمند، آبسرد و کیلان و اهالی شهرستان دماوند و شماری از حامیان دولت نیز حضور داشتند.

جشن حماسه ملی در مجتمع فرهنگی پرستوی دماوند و به مناسبت سالروز خلق حماسه ملی و روز 24 خرداد ماه و انتخاب دکتر حسن روحانی به ریاست جمهوری برگزار شد.

دبیرکل حزب مردم‌سالاری در این مراسم اظهار کرد: دولت‌های نهم و دهم، کارشکنی‌های زیادی کرد و اگر روشی که در آن دولت‌ها وجود داشت، ادامه پیدا می‌کرد، معلوم نبود اینک وضع کشور چگونه بود.

کواکبیان افزود: 24 خرداد، زمان برآمدن دولت تدبیر و امید بود؛ معتقد هستیم باید عوامل برپایی این حماسه را بشناسیم تا به خطا نرویم و دقت داشت که چه دلایلی موجب خلق حماسه در 24 خرداد ماه 92 شد.

وی با بیان اینکه پنج عامل در برپایی پرشور و میلیونی انتخابات سال 92 نقش داشت، ادامه داد:  نخستین و مهم‌ترین عامل خود مردم بودند؛ خوش‌بختانه ملت ایران حماسه آفریدند و به فعالان سیاسی یاد دادند که باید در صحنه حضور داشته باشند.

همه با صندوق‌های رأی آشتی کردند

کواکبیان با بیان اینکه به لطف خداوند متعال همه در این انتخابات با صندوق‌های رأی آشتی کردند، بیان کرد: هیچ ‌نگرانی دیگری برای صندوق‌های رأی دوره بعد وجود ندارد و عزم ملت باعث شد تا فعالان سیاسی به خصوص اصلاح‌طلبان تجربه‌ای داشته باشند تا حرف‌های خود را از طریق انتخابات به ثمر بنشانند؛ مردم خیلی در این حماسه‌آفرینی نقش داشتند.

وی با بیان اینکه دومین عاملی که سبب برگزاری پرشور انتخابات شد، وضعیتی بود که دولت‌های نهم و دهم ایجاد کرده بود، مطرح کرد: در عرصه‌های اقتصادی، فرهنگی، تحولات اداری و دیپلماسی وضع نابه‌سامانی وجود داشت و مردم می‌خواستند با نقش‌آفرینی خود، وضع موجود را تغییر دهند.

دبیرکل حزب مردم‌سالاری اضافه کرد: دولت‌های نهم و دهم کارشکنی‌های زیادی کرد و اگر روشی که در آن دولت وجود داشت، می‌خواست ادامه پیدا کند، معلوم نبود اینک وضع کشور چگونه بود؛ زمانی که در مجلس بودیم، فریاد می‌زدیم که خارجی‌ها دارند قطعنامه صادر می‌کنند و آن‌ها با بی‌خیالی ‌می‌گفتند آنقدر قطعنامه صادر کنند تا خسته شوند.

قیمت‌ها لحظه‌ای در حال تغییر بود

کواکبیان تصریح کرد: دولتی‌ها زمانی فهمیدند اشتباه کرده‌‌اند که دیگر دیر شده و دلار به چهار هزار تومان رسیده بود؛ تازه می‌گفتند که گویا تحریم‌ها نیز اثر داشته است؛ دیگر گفتن این حرفا دیر شده بود و قیمت‌ها لحظه‌ای در حال تغییر بود.

دبیرکل حزب مردم‌سالاری با بیان اینکه ملت ایران حس کردند که در صحنه‌های مختلف باید تغییراتی ایجاد شود، گفت: باید فکر و اندیشه دولت قبل کنار گذاشته می‌شد و البته عده‌ای هنوز باور نکرده‌اند که مردم آن‌ها را نخواستند.

وی تصریح کرد: ملت ایران با هوشیاری و درایت زیادی ثابت کردند که روش دولت‌های نهم و دهم باید تغییر پیدا کند؛ واقعاً در بعضی از زمینه‌ها از جمله در بحث اقتصادی وضع نابه‌سامانی به وجود آمده بود.

کواکبیان عامل سوم در این حوزه را نقش برجسته مقام معظم رهبری دانست و افزود: درایت‌های خوبی که رهبری در زمان انتخابات داشتند و ایشان برای نخستین بار فرمودند که حتی کسانی که نظام را قبول ندارند، پای صندوق‌های رأی بیایند و تعبیری مبنی بر حق‌الناس بودن رأی را به کار بردند که این تعبیر نقش به‌سزایی در روند برگزاری انتخابات داشت؛ یعنی اینکه سپاه، اطلاعات، بسیج، نیروی انتظامی، ادارات و ... باید بی‌طرفی خود را حفظ کنند.

وی ادامه داد: این فرمایش مقام معظم رهبری بسیار تأثیرگذار بود؛ واقعاً همه تا حد زیادی نسبت به مسائل انتخابات نهم متفاوت‌تر بودند و در آن شکی نیست و با عنایت خداوند متعال در انتخابات 92 مشاهده کردیم که عده زیادی از مسئولان بی‌طرفی خود را اعلام کردند؛ این واقعیتی بود که هدایت مقام معظم رهبری در آن دخالت داشت و این مسئله باید به طور جدی مورد نظر قرار گیرد.

 

دبیرکل حزب مردم‌سالاری عامل چهارم برگزاری پرشور انتخابات را حضور اصلاح‌طلبان برشمرد و مطرح کرد: ممکن است دولت بگوید که از اصلاح‌طلبان نیست؛ اما تعارف نداریم و باید پذیرفت که اگر اصلاح‌طلبان نبودند، این دولت نمی‌توانست موفق شود.

کواکبیان با بیان اینکه حذف آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی توسط شورای نگهبان تا حدی به این موضوع کمک کرد، افزود: بالأخره این موضوع باعث شد که هر کسی که سمت هاشمی‌رفسنجانی بود، به طرف‌های دیگر کشانده شود و آنقدر عظمت رد کردن وی زیاد بود که کسی یادش نبود امثال کواکبیان نیز کاندیدا شده بودند.

وی با بیان اینکه ایثار و فداکاری دکتر عارف نیز در این زمینه بی‌تأثیر نبود، گفت: حضور اصلاح‌طلبان باعث شد تا در انتخابات سال 92 دکتر روحانی رأی بیاورد؛ ما نمی‌گوییم که اصول‌گرایان باید از صحنه کنار بروند، ولی باید به استراحت بروند و مقداری میدان را برای اصلاح‌طلبان فراهم سازند تا بتوانند در عرصه‌های مختلف مانوری داشته باشند و دولت قوی‌تر شود.

کواکبیان عامل آخر را حضور حسن روحانی در انتخابات دانست و گفت: دکتر روحانی در ابتدا بحث اعتدال را مطرح کرد و در مناظره‌ها قوی ظاهر شد و بر روی مطالبات واقعی مردم دست گذاشت.

وی تصریح کرد: روحانی شعارهایی در خصوص لغو تحریم‌ها، حل مشکلات دیپلماسی، روابط بین‌المللی و سیاست خارجی ارائه کرد و بر حقوق شهروندی تأکید داشت؛ این موضوع باعث شد تا وی پیروز انتخابات یازدهمین دوره ریاست جمهوری باشد.

دبیرکل حزب مردم‌سالاری با بیان اینکه افتخار داشتم در سال 58 مسئول ستاد انتخاباتی روحانی باشم و آن‌ موقع 16 سال سن داشتم، بیان کرد: رفاقت من با حسن روحانی از سمنان شروع شد؛ بالأخره همشهری بودیم و می‌دانم در این مدت چه خدماتی به انقلاب داشته است؛ هفتم آبان هم‌زمان با شهادت سیدمصطفی خمینی در مسجد ارگ نخستین بار لفظ «امام» را برای رهبر فقید انقلاب اسلامی، حضرت امام خمینی(ره) به‌کار برد و مطرح ساخت.

دبیرکل حزب مردم‌سالاری اضافه کرد: عجیب است کسانی خودشان را به خواب زده‌اند و می‌گویند که روحانی در انقلاب نقشی نداشته است؛ آنها باید بدانند که وی در مجالس و صحنه‌های مختلف حضور داشته و مردم با شعار تدبیر و امید، رئیس جمهور را انتخاب کردند.

وی تصریح کرد: کسانی که ادعا دارند طرفدار نظام و مردم هستند، باید انتخاب دکتر روحانی را به عنوان ریاست جمهوری بپذیرند؛ چرا که خود مردم وی را انتخاب کردند.

 

در عرصه دیپلماسی به پیروزی می‌رسیم

کواکبیان با بیان اینکه اعتقاد داریم در عرصه دیپلماسی به پیروزی می‌رسیم، گفت: ممکن است در 29 تیر ماه نتوانیم به متن کامل توافق‌نامه ایران و 1+5 دست یابیم؛ ولی احتمال زیادی وجود دارد که این مذاکرات تمدید شود و این موضوع بالأخره سرانجامی دارد و شکی وجود ندارد که در این مذاکرات پیروز هستیم و وضع کشور به حالت قبل برنمی‌گردد.

وی گفت: شاید آمار زیر 30 درصد تورم برای مردم محسوس نباشد ولی برای ما این محسوس است که دیگر قیمت‌ها لحظه‌ای افزایش پیدا نمی‌کند و نوعی ثبات و آرامش در بازار حاکم شده است و انتظار بیشتری از دولت داریم که باید در این راستا تلاش بیشتری کند.

خانه تکانی جدی در مجلس به وجود آید

دبیرکل حزب مردم‌سالاری همچنین با اشاره به دغدغه مقام معظم رهبری در خصوص فرهنگ اظهار داشت: دولت در چند ماه اخیر، کارهای زیادی در زمینه فرهنگی انجام داده و واقعیتش این است که بیش از 60 نهاد مرتبط با فرهنگ وجود دارد که مسئول فرهنگ کشور هستند و تنها وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این حوزه مسئولیت ندارد.

کواکبیان افزود: نمایندگان مجلس باید عوض شوند؛ دلیلش هم این است که هیئت رئیس مجلس در دوره ریاست جمهوری هشتم و نهم با دولت مشکل داشت؛ ولی بدنه با دولت بود و الان نیز هیئت رئیسه مجلس روابط خوبی با دولت دارد؛ ولی بدنه مجلس مخالف دولت است.

کواکبیان ادامه داد: امیدواریم مردم در انتخابات سال 94 مشکل دولت را در این زمینه رفع و کاری کنند که نمایندگان مجلس با مطالبات مردم حرکت کنند و هیچ راهی جز اتحاد و انسجام برای تحقق این امر وجود ندارد و همان کار فداکارانه‌ای که در انتخابات سال گذشته رخ دارد، باید مجدد در سال 94 تکرار شود.

وی با بیان اینکه هیچ توقعی جز عملی شدن شعارهایی که سر داده شده است از دولت وجود ندارد، خاطر نشان کرد: امیدواریم شعارهای دولت در زمینه‌های بین‌الملل، اقتصادی و ... در مسیر خودش قرار گیرد و زودتر عملی شود و در این زمینه باید به جوانان میدان داد و در چارچوب شرع و قواعد نظام جوانان میدان عمل داشته باشند.

دبیرکل حزب مردم‌سالاری با بیان اینکه حقوق شهروندی را باید رعایت کرد، گفت: در نشستی با حضور استاندار گلستان و مسئولان استانی گفتیم که به عنوان یک شهروند از رئیس شورای عالی امنیت خواستیم که رفع حصر موسوی و کروبی را در دستور کار خود قرار دهد و سران سه قوه باید تصمیم بگیرند و این امر عملی شود.

کواکبیان خاطرنشان کرد: همچنین باید به پرونده‌های کلان مفاسد اقتصادی نیز توجه داشت و قبول نداریم که احمدی‌نژاد پول‌ها را به خانه برده است، اما بی‌انضباطی‌های مالی زیادی در دولتش حاکم بود و نمونه بارز آن، ظهور امثال بابک زنجانی است.

وی با بیان اینکه زنجانی قرار بود نفت ایران را سه میلیارد یورو بفروشد، گفت: او نفت را برده؛ ولی پولی نیاورده و اینک که در زندان است، می‌گویند هر چه اموالش را گشتند، میزان اموالش به آن قمیت نمی‌رسد و معلوم نیست پول‌ها را چه‌ کار کرده است؛ پرونده‌های مفاسد اقتصادی باید مورد توجه دولت قرار گیرد.

 

 

منبع: فارس