روز نهم ربیع الاول مصادف با آغاز امامت حضرت بقیه الله الاعظم(عج)، منجی عالم بشریت و تحول بلوغ فکری بشر و امتداد غدیری دیگر است.

مهدیا؛ دلها به یاد تو می تپد و روشنی نگاه منتظران به افق خورشید ظهور تو خیره شده، ای غایب همیشه ظاهر

ای برترین افق برای پرواز پرندگان آرزو و ای تجلی آبی ترین آسمان امید بیا و منتظران خود را از بندهای بندگی دنیا برهان.

ای قلب عالم امکان بیا و گرد قدومت را توتیای چشمانمان قرار بده که نوای دل انگیز توحید را با گوش جان بشنویم.

پس از شهادت نهمین اختر تابناک آسمان ولایت و امامت حضرت امام حسن عسگری (ع)، به رغم نگرانی های مردم برای امامت آخرین خلیفه بر حق پروردگار بر روی زمین، فرزند خردسال آن امام پس از اقامه نماز بر پیکر مبارک پدر خویش توجه بشریت را به استمرار ماموریت ائمه معصومین بارقه امید را در قلوب و چشمان مومنان و جهانیان منور کرد.

آن حضرت پس از غیبت صغری و کبری که به امر پروردگار صورت گرفت از نظرها ناپدید تا با ظهور خود جهان را پر از عدل و داد کند.

امام صادق (ع) در خصوص غیبت امام عصر می فرمایند: ˈغیبت سری از اسرار خداوند و غیبی از غیوب الهی است و چون خدا را حکیم می دانیم باید اعتراف کنیم که تمامی امور و فرامینش از روی حکمت صادر می شود، گرچه تفضیلش برای بندگان مجهول باشد.

نهم ربیع الاول و آغاز امامت حضرت حجت در حقیقت امتداد غدیر و خود غدیر دیگری است که باید شناخت و معرفت به امام را در جامعه افزایش دهیم و وظایف و تکالیف مردم را در عصر غیبت بیان کنیم.

در نهم ربیع الاول با خواندن دعای عهد می توانیم پیمانی دوباره با ولایت ببندیم که معرفت، محبت و اطاعت برخی از اصول این دعا نسبت به حضرت صاحب عصر است.

امام جمعه دماوند درباره اهمیت نهم ربیع الاول گفت: ماه ربیع الاول ماه مبارکی است چرا که روز نهم آن شروع امامت حضرت مهدی (ع) که خاتم الاوصیا می باشد و هفدهم ربیع که ولادت پر برکت حضرت محمد (ٌص) خاتم الانبیا است.

حجت الاسلام والمسلمین محمد علاءالدینی افزود: پیوندی بین خاتم الانبیا و خاتم الاوصیا وجود دارد که حضرت مهدی (عج) هم نام پیامبر، هم کنیه ایشان و شبیه ترین افراد به پیامبر است که با شمشیر پیامبر نیز قیام خواهد کرد. 

وی گفت: تشیع دوازده امامی ریشه در تاریخ بشریت دارد و از معجزات تاریخ است زیرا که پیامبر در سالهای رسالت خویش علاوه بر وصایت امیر مومنان، فرزندان آن امام همام را تا حضرت مهدی (عج) نام برده اند و لاحقه (سابقه) و آینده روشنی را برای تشیع رقم زدند.

امام جمعه دماوند افزود: از پیوند ربیع که ولادت رسول خدا و آخرین حجت برحق است، حدود یک هزار و 175 سال می گذرد که می توانیم به محاسبه عمر و امامت حضرت بقیه الله به دو عدد 260 که سالروز شهادت امام حسن عسگری و عدد 255 که سالروز ولادت حضرت مهدی (عج) است، استناد کنیم.

وی گفت: این اعداد از انتصاب امامت حضرت مهدی در سن پنج سالگی خبر می دهد و در میان ائمه معصومین فقط امام جواد (ع) و امام هادی(ع) بودند که در سن هفت و هشت سالگی به امامت منصوب شدند و حضرت مهدی سومین امامی است که در طفولیت و در سن پنج سالگی به امامت رسید.

حجت الاسلام علاالدینی افزود: با کسر سال تولد حضرت مهدی (255) هجری از سال هجری کنونی (1435 هجری قمری) می توان به سالروز امامت آن امام همام دست یافت.

ولایت و امامت امام زمان (عج) به عنوان سرپرستی وحاکمیت ایشان بر افراد جامعه است که رکن اساسی وکلید گشایشگر هدایت انسان در همه ابعاد دین اسلام است ، چرا که عشق به ولایت بدون مسئوولیت پذیری هوسی بیش نیست.

مسأله امامت از نعمت های بزرگی است که با هیچکدام از نعم الهی قابل مقایسه نیست و در معارف دینی ما مسلمانان به مسأله ولایت اهمیت فراوانی داده اند و در میان مکاتب و مذاهب مختلف شیعه این افتخار را داریم که گوی سبقت را از بزرگان ربوده وعشق به امامت و ولایت را رمز حیات بقای خویش قرار داده ایم.

در قرآن از حضرت مهدی (عج) با نام بقیه الله یاد شده که بقیه و انتهای تجلی خداوند و حسن ختام عالم و همه ادیان و آخرین گوهری است که مظهر همه صفات و ادیان الهی است.

غیبت یکی از سنت های ا لهی است که در زندگی پیامبران الهی چون حضرات ادریس، نوح، صالح، یوسف، موسی، سلیمان، دانیال و عیسی (ع) دیده می شود و هر یک از سفیران الهی به تناسب شرایط زندگانی خویش سالهایی را در غیبت بسر برده اند.

فواید وجود امام در دوران غیبت را می توان پاسداری از آیین خدا و ذات احدیت، جلوگیری از بسیاری از تحریفات، نگهداشتن چراغ امید در دلها، خودسازی افراد، آمادگی برای قیام بزرگ جهانی و حفظ اصالت و آیین الهی برشمرد.

علامه مجلسی در این باره می فرماید: نهم ربیع الاول وحدت بین شیعیان در تمامی نقاط و نواحی زمان و نابودی دشمنان دین است و یکی از اعیاد بزرگ مسلمان و شیعیان جهان محسوب می شود.

امام مهدی (عج) در نیمه شعبان سال 255 هجری قمری در شهر سامرا دیده به جهان گشود، نام پدر ایشان امام حسن عسگری(ع) و مادرش بانوی گرامی نرجس خاتون است .

القاب آن امام همام حجت، قائم، صالح، بقیه الله، صاحب الزمان و مشهورترین آن مهدی موعود(عج) است.

منتظران حجت تردیدی ندارند که روزگار ظلم و طغیان به پایان خواهد رسید و قدرت ˈقاهره حقˈ همه قله های فساد و تباهی را از بین خواهد برد و شیعیان اعتقاد دارند با ظهور مهدی موعود (عج) اندیشه و عقول بشر از همیشه خلاق تر خواهد شد و صلح و امنیت کامل در مقیاس جهانی به وجود خواهد آمد. انشاالله

 

منبع: ایرنا