رئیس جهاد کشاورزی شهرستان دماوند گفت: افزایش سطح سبز زیر کشت گندم، به دلیل کمبود آب به صرفه نیست و افزایش عملکرد در واحد سطح زیر کشت موجود اقتصادیتر است.
حمیدرضا خلیلی بیان کرد: دلیل دیگر امکان نداشتن افزایش واحد سطح زیرکشت، خرد شدن اراضی کشاورزی به واسطه قانون ارث است.
وی افزود: همچنین تبدیل زمینهای غیرزراعی به زراعی هزینههای بسیار هنگفتی را میطلبد که فعلا در توان بخش کشاورزی کشور نیست.
خلیلی ادامه داد: همانگونه که در راه و شهرسازی گفته میشود ساخت هر یک کیلومتر اتوبان، پنج میلیارد ریال هزینه لازم دارد؛ در کشاورزی نیز تبدیل یک هکتار زمین غیرزراعی مانند مرتع یا زمین زراعی درجه سه و چهار به زمین زراعی درجه یک و دو، همین مقدار هزینه میخواهد.
وی بر همین اساس، تفکر مجموعه وزارت کشاورزی و سازمان جهاد کشاورزی استان تهران را افزایش عملکرد در واحد سطح به کمک تولید اقتصادی و تولید پایدار محصول کشاورزی به ویژه در بخش گندم بیان کرد.
رئیس جهاد کشاورزی شهرستان دماوند افزایش عملکرد در واحد سطح موجود را همچنین باعث بهرهوری بیشتر برای کشاورزان برشمرد و اظهار داشت: تولید اقتصادی، تولید پایداری را نیز به همراه دارد و از این طریق بهرهبرداران در عملکرد به سود بیشتری میرسند و میتوانند هزینههای مازاد خود را جبران کنند.
خلیلی در خصوص شیوههای افزایش عملکرد در سطح زیر کشت موجود و تولید اقتصادی و پایدار تصریح کرد: این امر از طریق تأمین نهادههای اساسی مانند بذر اصلاح شده، کودهای آلی، بیولوژیکی و بیوفسفات و شیمیایی و کشاورزی مکانیزه محقق خواهد شد.
منبع: فارس