شهردار کیلان گفت: تمامی عوامل شهرداری و آتش نشانی شهر برای برگزاری آخرین چهارشنبه سال با آمادگی کامل مهیای خدمت رسانی هستند.

جلیل چوبداری روز سه شنبه بیان کرد: مردم فهیم، با فرهنگ و مسلمان شهر کیلان در شب چهارشنبه آخر سال به جای انجام اقدامات خانمان سوز، با اجرای سنت های قدیمی و دستورات دین مبین اسلام فرهنگ غنی خود را به نمایش می گذارند.

وی با بیان اینکه در شب چهارشنبه آخر سال های گذشته تاکنون در این شهر شهیدپرور و متدین هیچگونه حادثه ای را نداشته ایم، گفت: سنت پریدن از روی آتش با رعایت اصول ایمنی و با نظارت خانواده از جمله سنت های مرسوم در این کهن شهر است.

شهردار پرتلاش شهر کیلان که در طول سه سال مسوولیت خود چهره شهر کیلان را با اقدامات عمرانی مناسب و مورد نیاز و ایجاد فضای سبز به شهر گل و گیاه تبدیل کرده است، به پختن آش مخصوص کیلان در شب چهارشنبه آخر سال اشاره کرد و گفت: حضور در کنار مادربزرگ، پدربزرگ و والدین و انجام صله رحم و خوردن آش محلی از جمله فعالیت های سنتی مردم شهر کیلان در شب چهارشنبه آخر سال است.

وی آجیل مخصوص شب چهارشنبه آخر سال در کیلان را لب لبو به همراه مغز گردو و حلوای مخصوص برشمرد و گفت: دو نوع حلوای لوز و برنج در کیلان در این شب تهیه می شود که حلوای لوز از مغز گردو، عسل و زعفران تهیه می شود و در کنار آن حلوای برنج که با ترکیب برنج، شکر و شیر تهیه می شود، از دیگر مواد خوراکی چهارشنبه آخر سال است.

چوبداری از دیگر رسومات شهر کیلان را حضور جوانان با پارچه های بلند در برابر منازل در تاریکی شب عنوان کرد که از سوی صاحب خانه آجیل و برخی خوراکی های دیگر در گوشه پارچه گره داده می شود.

وی افزود: مردم شهر همچنین در شب چهارشنبه آخر سال با دعا به درگاه احدیت از نعمت های داده شده شکرگزاری و قدردانی کرده و ادعیه قرائت می کنند.

شهردار کیلان با ابراز خرسندی از افتتاح ساختمان آتش نشانی شهر کیلان در سال 92 گفت: وضعیت آتش نشانی شهر کیلان در گذشته مطلوب نبود، ولی با تلاش شهرداری علاوه بر افتتاح ساختمان مجزا ، تجهیزات اولیه مورد نیاز این واحد نجات نیز فراهم شده است. 

کیلان در مسیر محور فیروزکوه به ایوانکی قرار دارد و حدود 17 کیلومتر با دماوند فاصله دارد.

برای رسیدن به این شهر از محور فیروزکوه با از شهر آبسرد عبور کرد.

 

منبع: ایرنا