امام جمعه دماوند گفت: هشتم ربیع الاول سالروز شهادت یازدهمین پیشوای رستگاران، امام حسن عسگری (ع) است؛ این امام همام با صبر و ایمان در دوران خفقان حکومت خلفای عباسی، برای برقراری حق و عدالت و حفظ ارزشهای اسلام کوشیدند.

حجت الاسلام والمسلمین ˈمحمد علاءالدینیˈ امروز در خطبه های عبادی –سیاسی نماز جمعه این هفته شهر دماوند در مسجد جامع این شهر با عرض تسلیت به مناسبت شهادت امام حسن عسگری (ع) اظهار کرد: امام حسن عسگری (ع) به دست معتمد عباسی در هشتم ربیع الاول 260 هجری قمری در توطئه ای علیه امام یازدهم شیعیان جهان، مسموم و به شهادت رسید.

وی ادامه داد: دوران عمر آن حضرت 29سال بود که به سه دوره؛ دوره اول 13سال زندگی در مدینه، دوره دوم 10سال در سامرا قبل از امامت و دوره سوم نزدیک شش سال در دوران امامت تقسیم می گردد.

امام جمعه دماوند با بیان اینکه امام حسن عسکری (ع) از شش سال دوران امامتش، سه سال را در زندان گذراندند، خاطرنشان کرد: دستگاه خلافت عباسی برای حفظ آرامش خلافت خود بیشتر اوقات، آن حضرت را زندانی و ممنوع از معاشرت می می کرد، به گونه ایی که هر زمان مردم سوالی از آن حضرت داشتند، همواره با محدودیت هایی مواجه بودند.

امام جمعه دماوند دوران امامت امام حسن عسگری (ع) را بسیار سخت و دشوار عنوان کرد و افزود: در آن دوران، جهالت، شبهات در دین اسلام و دامن زدن آن توسط دشمنان و نیز خفقان دوران حکومت عباسی مشکلاتی را برای حفظ ارزش های دین ایجاد کرده بود ولی امام در هر دوران و هر لحظه برای حفظ ارزش های اسلام کوشیدند.

این مقام مسوول بیان کرد: امام حسن عسکری (ع) بیش از 29سال عمر نکرد، ولی در مدت شش سال امامت خویش آثار مهمی از تفسیر قرآن و نشر احکام و بیان مسائل فقهی و جهت دادن به حرکت انقلابی شیعیانی که از راههای دور برای کسب فیض به محضر امام (ع) می رسیدند، بر جا گذاشت. 

حجت الاسلام علاءالدینی افزود: در زمان امام یازدهم تعلیمات عالیه قرآنی و نشر احکام الهی و مناظرات کلامی جنبش علمی خاصی را تجدید کرد و فرهنگ شیعی که تا آن زمان شناخته شده بود، در رشته های دیگر نیز مانند فلسفه و کلام باعث ظهور مردان بزرگی گردید. 

وی با بیان اینکه برای داشتن زندگی مطلوب و الهی نیازمند آگاهی از زندگی ائمه اطهار (ع) هستیم، خاطرنشان کرد: اگر بخواهیم زندگی خود را به سوی مسیری درست هدایت کنیم، نیاز به الگویی ارزشمند داریم که این الگو بهتر از زندگی اولیای الهی نیست.

 

منبع: ایرنا