شهرداری- معاون فنی و شهرسازی شهرداری دماوند گفت: بهسازی و نوسازی بافت های فرسوده شهر دماوند با مشارکت شهرداری و شهروندان محقق می شود.
"حدید حیدری" یکی از مهم ترین معضلات شهری را بافت های ناکارآمد و فرسوده دانست و اظهار کرد: مشکلات عدیده ای که فرسودگی بافـت در ابعاد مختلف برای مدیریت شهری و مسوولان پیش آورده، ابتدا از نظر فرسودگی کالبدی و نارسایی ابتدایی ترین مشکلات میشود.
معاون فنی و شهرسازی شهرداری دماوند افزود:دامنه فرسودگی برخی از این محلهها به گونه ای است که با وقوع یک زلزله متوسط، وقوع فاجعه دور از انتظار نیست.
این مقام مسوول با بیان اینکه بافت های فرسوده نوعی بیماری در ساختار مناطق شهری محسوب می شوند، خاطرنشان کرد: عوامل زیادی در آنها دخیل اند که از آن میان می توان به عدم پیروی از یک برنامه منسجم، عوامل کالبدی، عملکردی، زیست محیطی، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و غیره اشاره کرد.
حیدری بیان کرد: بافت های فرسوده اگر چه به خودی خود به عنوان یک معضل شهری مطرح میشوند، اما در حقیقت پتانسیل بالقوه ای میباشند که میتوان با شناسایی، برنامهریزی و اجرای دقیق به یک فرصت خوب تبدیل شود.
وی گفت: در حال حاضر بافت های فرسوده و ناکار آمد در شهر دماوند به عنوان یکی از مشکل اساسی در شهر محسوب می شود؛ بافت هایی که زمانی مرکز تمرکز جمعیت و اقتصاد بودهاند ولی امروزه به نقاط کم بازده و بیبازده اقتصادی در شهر تبدیل شده اند.
معاون فنی و شهرسازی شهرداری دماوند تصریح کرد: در حال حاضر بیشتر از اینکه بافت های فرسوده نیاز به احیا و بازسازی داشته باشند، بخش نابسامان مسکن به این بافتها به عنوان پتانسیلی برای جبران کمبود مسکن نیازمند است.
حیدری با بیان اینکه برای بهبود شرایط کنونی بافت های فرسوده شهر دماوند و تبدیل تهدیدها به فرصت، شهرداری دماوند زمینه ایجاد تسهیلات لازم را فراهم ساخته است، خاطرنشان کرد: برای رفع نابسامانی های موجود و ارتقای کیفی و کمی شرایط زیست محیطی بافت های فرسوده منطقه، مستلزم برنامهریزی و تهیه و تدوین و ساماندهی توسعه پایدار شهری و بهسازی و نوسازی بافت های فرسوده و اجرا و نظارت صحیح این برنامهها در شهر هستیم که این مهم با مشارکت مردمی و ایجاد تسهیلات لازم محقق می شود.
منبع: شهرداری