مدیر آموزش و پرورش شهرستان دماوند گفت: بیش از 80 درصد مدارس شهرستان دماوند، برنامه نماز جماعت فعال و پویا دارند.

محمد مشهدی‌عباسی امروز بیان کرد: در این زمینه، 40 نفر روحانی به عنوان پیش‌نماز به مدارس اعزام می‌شوند؛ ضمن اینکه در اکثر مدارس پسرانه، اقامه نماز توسط همکاران فرهنگی و مربیان پرورشی انجام می‌شود.

مدیر آموزش و پرورش شهرستان دماوند با بیان اینکه در بیشتر مدارس زنگ نماز به مدت 20 دقیقه اجرایی می‌شود، افزود: در برخی از مدارس بنا به دلایلی منطقی و قابل بررسی، امکان داشتن این زنگ وجود ندارد و حتی بعد از تعطیلی مدرسه نیز سرویس‌های مدارس فرصت و زمانی را برای اقامه نماز ندارند و منتظر دانش‌آموزان نمی‌شوند.

مشهدی‌عباسی اضافه کرد: تمام این مسائل در حال بحث و مطالعه و بررسی است تا بتوانیم در خصوص توجه و اهتمام نماز در مدارس بهترین برنامه‌ریزی را داشته باشیم.

وی توجه به نماز و اصول دین را یکی از بندهای مهم در سند تحول بنیادین برشمرد و تصریح کرد: تأکید این سند در اصول اولیه دین، با نگاه منطقی و ایجاد انگیزه درونی در دانش‌آموزان است.

مدیر آموزش و پرورش شهرستان دماوند اظهار داشت: عقلانیت‌محوری و اصالت عقل و منطق در این بند از سند تحول بنیادین بسیار مورد توجه است که بر اساس آن، باید دانش‌آموزان را افرادی تحلیل‌گر و غربال‌گر در تمام مسائل دینی، فرهنگی و اجتماعی بار بیاوریم.

وی ادامه داد: تعبد در دین و اصول اولیه آن به هیچ وجه در مدارس مورد نظر نیست و برای حضور دانش‌آموزان در برنامه‌های دینی مانند نماز هیچ‌گونه اجباری وجود ندارد؛ بلکه دانش‌آموز نخست به این دانش و آگاهی می‌رسد که فلسفه نماز چیست و سپس با دل و جان آن را برپا می‌کند.

مشهدی‏عباسی تصریح کرد: این روش تربیتی توجه و اهمیت به مسائل دینی و عبادی را در میان دانش‌آموزان نهادینه می‌کند و باعث جلوگیری از آسیب‌های اجتماعی در سنین بالاتر می‌شود.

وی تأکید کرد: برای ایجاد انگیزه دینی و دین‌پروری دانش‌آموزان، عوامل مختلف باید دست به دست هم دهند و باید تعاملی میان مدارس، مساجد و رسانه‌ها وجود داشته باشد تا خروجی بهتری در این زمینه داشته باشیم.

مدیر آموزش و پرورش شهرستان دماوند افزود: آموزش و پرورش شهرستان دماوند بر همین اساس و نیز با توجه به اهمیت توجه به مسائل دینی در خانواده، نشست‌‌ها و جلسات مختلفی در این موضوع برپا کرده است که برخی از آنها مختص مربیان پرورشی، برخی مختص مدیران مدارس و اعضای انجمن‌های اولیا و مربیان و برخی نیز مختص دانش‌آموزان بوده است.

 

منبع: فارس