معاون برنامه ریزی، توسعه و اشتغال استانداری تهران گت: داشتن یک برنامه ریزی مدون و جامع می تواند زمینه تقویت حوزه گردشگری را فراهم کند.
ˈنعمت الله ترکیˈ روز چهارشنبه در جلسه کارگروه مشترک گردشگری استان تهران و شهرستان دماوند، در سالن شهید رجایی فرمانداری این شهرستان با اشاره به اهمیت برگزاری اینگونه جلسات اظهارکرد: یکی از گام های موثری که در کارگروه گردشگری صورت می گیرد، بررسی وضعیت کنونی این بخش و ایجاد زمینه توسعه آن در سطح مناطق است.
وی ادامه داد: اجرای طرح مطالعاتی و جامع در بخش گردشگری می تواند در داشتن برنامه ریزی درست و مدون موثر باشد.
معاون برنامه ریزی، توسعه و اشتغال استانداری تهران با بیان اینکه این طرح مطالعاتی از سال 82 آغاز و تا سال 86 مورد بررسی قرار گرفته است، بیان کرد: تشکیل کارگروه مشترک گردشگری استان تهران علاوه بر آشنایی کامل اعضای کارگروه از طرح ها و برنامه های مطالعانی این بخش، می تواند موجب بازنگری اهداف توسعه گردشگری شود.
این مقام مسوول ادامه داد: دغدغه حوزه گردشگری، نداشتن نگاهی صنعتی به مقوله گردشگری است زیرا داشتن نگاه درآمدزایی به این مهم زمینه بسیاری از فعالیت ها را فراهم خواهد کرد.
ترکی افزود: علاوه بر داشتن یک برنامه ریزی مدون و جامع، توجه به مقوله هایی همچون حفظ محیط زیست، توجه به اسکان و حمل و نقل و ... نیز باید مورد توجه قرار گیرد.
وی با بیان اینکه آسیب شناسی در حوزه گردشگری از جمله اهداف کارگروه گردشگری است، خاطرنشان کرد: طبق آمار منتشره و نظرات کارشناسان، ایران رتبه پنجم را در بخش گردشگری دارد که این آمار در حوزه تفریحی، آثار باستانی و تاریخی رتبه دهم است.
معاون برنامه ریزی، توسعه و اشتغال استانداری تهران با اشاره به اینکه توجه به صنعت گردشگری زمینه توسعه اشتغال را فراهم می کند، بیان کرد: هم اینک حدود 13 درصد شاغلان موجود در دنیا به صورت مستقیم و غیر مستقیم در بحش گردشگری مشغول به فعالیت هستند و همین امر می تواند بخش عمده ایی از اشتغال زایی را فراهم کند.
این مقام مسوول با بیان اینکه ایران با داشتن مکان های تاریخی و گردشگری به عنوان غول خفته گردشگری در جهان شناخته شده است، گفت: با برگزاری اینگونه جلسات در حوزه گردشگری می توان طرح ها و برنامه ریزی های جامع و کاملی را مطرح و در جلسه کمیته برنامه ریزی استان مصوب و به اجرا رساند.
در ادامه این جلسه معاون فنی اداره کل محیط زیست استان تهران با بیان اینکه صنعت گردشگری به عنوان یک صنعت پردرآمد مطرح است، خاطرنشان کرد: صنعت گردشگری می تواند بخش عمده ایی از مطالبات این حوزه را تامین کند.
ˈداریوش گل علیزادهˈ ادامه داد: شهرستان دماوند دارای پتانسیل ها و قابلیت های بسیاری است که می توان با یک برنامه ریزی مدون و جامع به اهداف عالیه در این بخش دست یافت.
وی بیان کرد: با توجه به استقبال سرمایه گذاران بخش خصوصی در حمایت از توسعه گردشگری منطقه، می توان با داشتن الگویی مطلوب، دماوند را به عنوان قطب نمونه گردشگری معرفی کرد.
رییس شورای اسلامی شهر آبعلی نیز گفت: شهر آبعلی از جمله شهرهای شهرستان دماوند با پتانسیل ها و قابلیت های بسیار است که برگزاری اینگونه کارگروه ها می تواند در داشتن برنامه ریزی جامع و کامل موثر باشد.
ˈغلامرضا احمدیˈ ادامه داد: این شهر دارای طرح های مطالعه شده در بخش توسعه گردشگری است که عمدتا در پیچ و خم های اداری باقی می ماند که لازم است بیش از پیش به این مهم پرداخته شود.
بخشدار بخش رودهن نیز گفت: بیان مسائل ابتدایی در اینگونه جلسات فرصت را برای ارائه طرح ها و برنامه های مدون کم می کند که می توان با برنامه ریزی جامع و کامل و بیان پتانسیل ها و قابلیت های منطقه و طرح از سوی کارشناسان به یک نقطه مطلوب دست یافت.
ˈرضا طاهرخانیˈ ادامه داد: هم اینک وجود پیست بزرگ و تاریخی آبعلی و نیز هتل این شهر از جمله مکان های تاریخی و گردشگری منطقه می باشد که عدم توجه به پتانسیل های منطقه موجب رها شدن آثار موجود می شود.
لازم به ذکر است در این جلسه مقرر شد نسبت به بررسی مشکلات کنونی در حوزه گردشگری دماوند، معرفی مکان های تاریخی و گردشگری استان تهران توسط رسانه های تصویری، ارائه طرحی جامع با همکاری دهیاران برای روستاهای هدف گردشگری، معرفی صنایع دستی و گردشگری استان و استقرار آن در اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان دماوند و ... اقدام شود.
منبع: ایرنا