بخشدار مرکزی دماوند گفت: تنها بخش کوچکی از روستای «مومج» در معرض خطر رانش زمین قرار دارد که البته باید برای آن فکری اندیشیده شود.

موسی بهرامی امروز بیان کرد: پس از رانش زمین در این قسمت که خوشبختانه به منازل مسکونی آسیبی نرساند و تنها باعث مسدود شدن جاده شد، ‌از سوی کارشناس ستاد بحران استان تهران در خطر بودن پنج ساختمان مسکونی تأیید شد.

وی با اشاره به تأیید این مسئله از سوی مدیرکل مدیریت بحران استان تهران در بازدیدی که چند هفته پیش از منطقه داشت، افزود: منظور از انتقال در این روستا، انتقال کل روستا نیست، بلکه تنها چند ساختمان هستند که باید به سرعت تخلیه شوند.

بهرامی ادامه داد: در بازدید مدیرکل مدیریت بحران استانداری تهران، مقرر شد تا از زمین‌هایی که قرار است از سوی منابع طبیعی برای افراد فاقد مسکن در این روستا در نظر گرفته شود، پنج قطعه نیز برای مالکان ساختمان‌های در معرض خطر پیش‏بینی شود و ساختمان‌های مذکور تخریب و به فضای سبز تبدیل شوند.

به گزارش فارس؛ بخشدار مرکزی دماوند پیش از این در نخستین نشست بررسی مشکلات طرح‌های هادی روستایی شهرستان دماوند در فرمانداری این شهرستان در خصوص روستای «مومج» دماوند بیان کرده بود: این روستا در منطقه‌ای واقع شده که خطر ریزش کوه و سنگ، مردم و اهالی را به شدت تهدید می‌کند و جان مردم روستا هر لحظه در خطر است.

وی با بیان اینکه فرماندار شهرستان دماوند نیز در این‌باره نامه‌ای به بنیاد مسکن استان تهران ارسال کرده‌ است، گفت: چند سالی است که پیگیر دریافت زمین و انتقال روستا به محل دیگری هستیم که این امر هنوز انجام نشده و از سوی بنیاد مسکن زمینی واگذار نشده است.

بهرامی با تأکید بر اینکه هر لحظه ممکن است اتفاق ناخوشایند و جبران‏‌ناپذیری در این روستا بیفتد، از مدیرکل بنیاد مسکن استان تهران درخواست کرد تا با واگذاری زمین این روستا را در دستور کار قرار دهد.

وی ضمن تقدیر از عملکرد بنیاد مسکن استان تهران در زمینه صدور اسناد روستایی و تصویب و اجرای طرح‌های هادی اظهار داشت:‌ اینکه ما گفتیم چند روستای بخش مرکزی دماوند طرح هادی ندارند، دلیلی بر ضعف عملکرد بنیاد مسکن نیست؛ بلکه انتظار ما این است که با توجه به نزدیکی جغرافیایی که با پایتخت داریم، تمام روستاهای بخشمان طرح هادی داشته باشند.

بخشدار مرکزی دماوند اضافه کرد: اگر طرحی تصویب شده باشد اما تا زمانی که برای اجرای آن اقدامی نشود یا به ما ابلاغ نشود، از نظر ما این روستا طرح هادی ندارد، چون کاری برایش نشده است.

وی با بیان اینکه تمام این مسائل انتظارات ماست و نقد یا انتقاد نیست، گفت: در خصوص کیفیت طرح‌های هادی نیز هدف ما زیر سئوال بردن عملکرد بنیاد مسکن استان تهران نیست،‌ بلکه انتظار می‌رود این نهاد انقلابی نظارت بیشتری بر کار پیمان‌کاران تهیه کننده طرح‌ها داشته باشد.

بخشدار مرکزی دماوند  قبل از این گفته بود:‌ 10 روستای بخش مرکزی شهرستان دماوند نیز فاقد طرح هادی هستند که این جای تأسف دارد؛ چرا که بیشتر روستاهای استان و کشور دارای طرح هادی هستند در حالی‌که وضعیت بخش مرکزی دماوند به این شکل است.

بهرامی در ادامه درباره صدور اسناد روستایی نیز بیان کرد:‌ انتظار ما سرعت‏بخشی به این امر است و اینکه مردم زحمت‌کش روستا برای دریافت سند منازل خود سرگردان ادارات نباشند.

وی با تأیید اینکه این اسناد از طریق ثبت اسناد نیز قابل دریافت است، افزود:‌ دریافت سند از این طریق به دلایل منطقی روند اداری زمان‌بر است و باعث زحمت روستاییان می‌شود.

بخشدار مرکزی دماوند تأکید کرد: منظور از متقاضیان سند روستایی در اینجا کسانی هستند که منزلشان پس از طراحی بافت طرح هادی، خارج از بافت قرار گرفته است و ساخت و سازهایی که به هر نحو خارج از بافت انجام شده، مد نظر ما نیست.

وی خاطرنشان کرد: انتظار ما این است که بنیاد مسکن و ثبت اسناد شهرستان دماوند، حتی با تعیین دو نفر مأمور به این کار سرعت بیشتری بخشند تا مردم روستاها رضایت خاطر بیشتری داشته باشند.

بخشدار مرکزی دماوند پیش از این در خصوص صدور اسناد روستایی بیان داشته بود: بیشتر روستاییان بخش مرکزی دماوند برای دریافت اسناد املاک و منازل روستایی خود دچار مشکل هستند و پاسخ کامل و روشنی از بنیاد مسکن دریافت نمی‌کنند.

 

منبع: فارس