حبیبالله عسگراولادی مسلمان، در سال 1311 ش، در یک خانواده متدین و از پدر و مادری اهل دماوند، در تهران متولد شد. پدرش در ابتدا به شغل بنکداری خواربار در دماوند اشتغال داشت، اما به علت زلزله ای که در دماوند آمد و زندگی پدرش آسیب جدی دید، امکان زندگی در دماوند برایشان فراهم نبود؛ لذا پدرش در شش سال ابتدایی زندگی حبیب الله، به کار سادهای در تهران اشتغال داشت تا اینکه مجدداً به دماوند بازگشت.
پسوند مسلمـان در انتهــای فامیل مرحوم حبیبالله عسگراولادی، حرف و حدیثهای زیادی را با خود به همراه داشت ، آن مرحوم در کتاب خاطراتش به بیان توضیح در این ارتباط پرداخت.
به گزارش پایـگاه جـوان انقـلابی ، توضیحات مرحوم عسگراولادی درباره پسوند مسلمان در انتهای فامیل او به این شرح است :
“پسوند فامیلی من مسلـمان است ؛ چرا که در محله ما، امامزاده یحیی، غیر از مسلمانان افراد یهودی زیادی نیز زندگی میکردند، لذا اداره ثبت احوال منطقه به خاطر مشخص شدن نوع مذهب افراد آن را در شناسنامه و قبل از اسم افراد قید میکرد. مامور ثبت شناسنامه من به جای اینکه عنوان مسلمان یعنی مذهب من را قبل از عسگراولادی بگذارد آن را بعد از عسگراولادی نوشت ، لذا تنها من در بین برادران و خواهرانم پسوند مسلمان دارم و هیچ یک از برادران و خـواهــران من قید مسلـمان را در دنبال فامیلیشان یعنی عسگراولادی ندارند. بنابراین در اصل اضافه کردن پسوند مسلمان در شناسنامه من اشتباه ثبت احوال است. البته بعدا منافقین سوءاستفادههایی از این مطلب یعنی داشتن قید مسلمان در شناسنامه من کردند و در این باره چیزهای مختلفی را گفتند از جمله اینکه پدر و مادرش یهودی بوده و او جدیدالاسلام است و بعدا به خاطر اسلام آوردنش قید مسلمان را اضافه کرده است در حالی که این اشتباه ثبت احوال بود. بعدها بعضی از افراد به من گفتند به ثبت احوال نامه بنویس و به جای این مسلمان را عوض کن، اما من گفتم افتخار اسلام و مسلمان بودن چیزی نیست که من نامه بنویسم به ثبت احوال، و بگویم که نمیخواهم قید مسلمان بعد از عسگراولادی در شناسنامهام باشد. در شناسنامه بنده و فرزندانم مسلمان بعد از عسگراولادی قید شده و این برایم افتخاری است.”