نماینده استان تهران در شورای عالی استان‌ها گفت: امروز باید با نهادینه کردن عوارض روستایی، منبع پایداری برای شورای اسلامی روستا تأمین کنیم.

مهدی درویشی عصر امروز در جمع مسئولان و اعضای شورای اسلامی روستاهای شهرستان دماوند به بندهای قانون اساسی در خصوص شوراها اشاره کرد و اظهار داشت: در قانون اساسی، توجه ویژه‌ای به شوراها شده و جایگاه رفیعی برای آن در نظر گرفته شده است.

وی در مورد مدیریت روستا قبل و بعد از انقلاب بیان کرد: قبل از انقلاب اسلامی، کدخدا و انجمن‌ها روستا را مدیریت می‌کردند.

نماینده استان تهران در شورای عالی استان‌ها ادامه داد: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی به دلیل اینکه با جنگ و مشکلات اول انقلاب برخورد کردیم، جهاد سازندگی، بنیاد مسکن، شورای عالی کشاورزی، کمیته امداد، بسیج، مجتمع بهزیستی روستایی، مراکز خانه بهداشت، مراکز خدمات کشاورزی روستایی و عشایری در روستا انجام وظیفه می‌کردند.

درویشی افزود: در سال 1357 با برگزاری انتخابات، مشخص شدن وظایف شورای اسلامی و تأسیس دهیاری مدیریت روستاها بر عهده شوراها قرار گرفت.

نماینده استان تهران در شورای عالی استان‌ها به توانمندی و اختیارات شورای روستا اشاره کرد و گفت: به شورا این اختیار را دادند که بتواند مشکلات فرهنگی و هنری را شناسایی و حل کرده و آثار تاریخی روستای خود را توسعه دهد و برای جذب گردشگر آن را معرفی کند.
وی با بیان اینکه همچنین در مدیریت روستا با چالش‌هایی روبه‌روی هستیم، افزود: مهم‌ترین مشکلات پراکندگی ظرفیت اختیارات شورا نزد مسئولان اجرایی در محلات و شهرها، نداشتن منبع مادی و پایدار برای ارائه خدمات روستایی است.

درویشی خاطرنشان کرد: امروز باید سعی کردیم با نهادینه کردن عوارض روستایی یک منبع پایداری برای شورای اسلامی روستا تأمین کنیم.

همچنین در این مراسم با بررسی بخشداری مرکزی دماوند از 10 شورای برتر شهرستان دماوند تجلیل و لوح تقدیر اهدا شد.

شورای روستاهای آرو، سربندان، مومج، آینه‌ورزان، اهران، سرخده، زان، جابان، زیارت و وادان به دلیل پیگیری مشکلات روستا، ارسال صورت جلسات بر اساس ضوابط، تعامل با مسئولان و ارزیابی عملکرد شش ماهه در سال 92 توانستند به ترتیب مقام‌های اول تا دهم را در 43 روستای شهرستان دماوند کسب کنند.

 

منبع: فارس