امام جمعه دماوند گفت: مربیان پرورشی باید به آموزش به‌موقع و در لحظه توجه ویژه داشته باشند.

حجت‌الاسلام والمسلمین محمد علاءالدینی امشب در همایش تربیت اسلامی و در جمع معاونان و مربیان پرورشی شهرستان دماوند در اردوگاه شهید مصطفی خمینی (ره) این شهر بیان کرد: دانش‌آموزان باید در کنار آموزش و پیشرفت علمی، آموزش و پیشرفت دینی و اخلاقی نیز داشته باشند.

وی، تربیت را یکی از مهم‏ترین اهداف نزول کتب و ارسال رسل خواند و افزود: امور تربیتی یکی از جایگاه‌‌هایی بوده که بسیار مورد نیاز جامعه است.

علاءالدینی ادامه داد: آموزش و پرورش از دو کلمه اساسی تشکیل شده که نشان‌گر نقش و جایگاهش در امر تربیت کودکان و نوجوانان است.

وی با بیان اینکه نهاد امور تربیتی مدتی در گذشته مورد بی‌مهری قرار گرفته و کمرنگ شده بود، تصریح کرد: در دو دهه اخیر با توجه به فرمایشات و تأکیدات مقام معظم رهبری نسبت به توجه به امور تربیتی، بار دیگر این نهاد جایگاه اصیل خود را بازیافت.

امام جمعه دماوند، مربیان امور تربیتی و پرورشی را به باغبانان باغ هستی و دانش‌‌آموزان را به درختان انگور و مو تشبیه کرد و اظهار داشت: اگر باغبان به درخت مو رسیدگی نکند، به آن آب ندهد و به‏موقع هرس نکند، شاید آن درخت انبوه و مترکم شود، اما ثمر‌ه چندانی ندارد و اگر داشته باشد، کیفیتی خوب ندارد.

علاءالدینی ابراز داشت: هر ماشینی برای حرکت در مسیر تاریک به دو فاکتور مهم موتور محرکه و نور و روشنایی نیاز دارد که در مقایسه با دانش‏آموزان در مسیر زندگی، نور همان دانش و دانش همان نور و روشنایی مسیر بوده و موتور محرکه همان ایمان و ایمان همان امنیت و امنیت همان تربیت اسلامی است.

وی، مرز بین تربیت اسلامی و محبت بیش از اندازه یا کم‏توجهی را همان اعتدالی خواند که مورد تأکید اسلام است که خداوند می‌فرماید نه مسیر راست و نه مسیر چپ، بلکه مسیر مستقیم است که به سمت فلاح و رستگاری می‌رود.

امام جمعه دماوند ضمن هشدار در خصوص فرقه‌های نوظهور که نوجوانان و جوانان را مورد هدف قرار داده‌اند، تصریح کرد: گاهی دیده می‏شود که به فرقه‌های انحرافی نام و عنوان عرفان‌های کاذب می‌دهند که این اشتباه است؛ چرا که یک پدیده کاملا نادرست را با الفاظ زیبا، دارای ایهام و ابهام می‏کنند.

وی همچنین در خصوص ماهواره و اینترنت و فضای مجازی هشدار داد و افزود: اکنون دیگر فضای مجازی، به فضایی حقیقی تبدیل شده و زمان آن فرا رسیده است تا مربیان با این حقیقت روبه‏رو شوند تا بتوانند دانش‌آموزان را از دام‌های این فناوری‏ها مصون نگه دارند.

علاءالدینی ضمن اشاره به لزوم یافتن الگوی صادق گفت: الگوی کاذب مانند صدای دهل از دور خوش است و وقتی دانش‌آموز به آن نزدیک می‌شود، در فضایی پر از ابهام قرار می‏گیرد.

وی تصریح کرد: الگوی صادق مانند اقیانوس و دریایی از معرفت است که انسان را به سمت نقطه مطلوب پیش می‌برد و هیچ الگویی بهتر و صادق‌تر از پیامبر و امامان وجود ندارد.

امام جمعه دماوند، دانش‌آموزان را سوار بر قایقی در اقیانوس زندگی تشبیه کرد که پاروزنان این قایق سه عنصر خانواده، مدرسه و جامعه هستند و اگر همسو و همراه با هم به سمت درست پارو بزنند، دانش‏آموزان را سلامت به ساحل امن می‌رسانند؛ ولی اگر هر کدام راه خویش را برود، قایق در تلاطم امواج اقیانوس غرق می‌شود.

وی در پایان ایجاد وحدت رویه و هماهنگی میان این سه عنصر را یکی از اهداف تعریف شده برای مربیان و معاونان پرورشی خواند که باید به آن توجه کنند.