معاون اداری شهرداری دماوند گفت: استفاده از اسامی سرداران، مشاهیر، مفاخر و بزرگان محلی در نامگذاری معابر و میادین ارج گذاری بر شخصیت علمی و معنوی آنان است.
ˈمهدی غلامرضاییˈ در جلسه شورای نامگذاری شهرداری دماوند که با حضور اعضای شورا برگزار شد، اظهار کرد: نامگذاری معابر شهری از جمله مسائلی است که باید با در نظر گرفتن جوانب مختلف و ریشه های تاریخی، ملی، مذهبی، اجتماعی، فرهنگی و هنری جامعه و محترم شمردن باورهای مردم صورت گیرد.
وی افزود: شورای نام گذاری شهر دماوند در همین راستا برای نامگذاری معابر جدید و فاقد نام یا تغییر نام معابر قدیمی، ملاکها و معیارهایی را مد نظر قرار میدهد.
معاون اداری شهرداری دماوند با بیان اینکه برای نامگذاری معابر و میادین، باید از اسامی افراد و چهره های سرشناس علمی و دینی بومی شهرستان استفاده شود، خاطرنشان کرد: عدم تغییر نام معابر قدیمی که به نحوی گویای هویت شهر و خاطرات و باورهای مردم است و عدم تغییر اسامی معابر نامگذاری شده به نام شهدا مگر در صورت تکراری بودن و جلب رضایت خانواده شهید و نامگذاری آن به نام شهیدی دیگر از همان محل در دستور کار قرار دارد.
*نامگذاری معابر به نام مشاهیر و اهل علم موجب زنده ماندن یاد آنان می شود
در ادامه ˈابوذر نادریˈ عضو شورای اسلامی شهر دماوند با تشکر از استاد مهدی علمداری از اساتید ادبیات منطقه به جهت حضور در جلسه اظهار کرد: نامگذاری معابر شهری با هدف دسترسی آسان افراد صورت می گیرد که در این راستا نباید از اسامی ثقیل و یا دارای وجه تسمیه نامرتبط نسبت به شهر همچون اسم ساحل در صورت نبود دریاچه و یا دریایی در شهر، استفاده کرد.
وی ادامه داد: نامگذاری میادین و بلوارها و ... به نام مفاخر، اهل علم و مشاهیر شهر باعث زنده ماندن یاد آن بزرگواران و حتی ایجاد انگیزه برای فرا گرفتن علوم در بین جوانان می شود،زیرا زمینه تعالی فرهنگ و هنر را به همراه دارد.
عضو شورای اسلامی شهر دماوند با بیان اینکه اسامی ثقیل الفظ و یا ترکیبی نا آشنا با ذهن شهروندان موجب آزردگی ذهن می شود، افزود: در کنار استفاده از اینگونه اسامی، استفاده از نام های قدیمی کوچه ها و معابر که بیشتر آنها زیبا و دلنشین هستند، می تواند در خاطر اهالی تداعی گردد.
نادری گفت: بی شک شناسایی دانشمندان و عالمان ساکن در شهر دماوند و نامگذاری کوچه و معابر شهری در محل زندگی این بزرگواران همواره با مشارکت آنان، علاوه بر ایجاد رضایتمندی، در زنده نگاه داشتن یادشان موثر خواهد بود.
این مقام مسوول خاطرنشان کرد: بزرگوارانی در شهر متولد شده و زندگی می کردند که در تاریخ انقلاب شکوهمند اسلامی و در ترویج علوم دینی و اسلامی و نیز مبارزات متعدد علیه رژیم ستمشاهی نقش داشتند که می توان نمونه آن را مرحوم حاج حبیب اله عسگر اولادی و مرحومه حاجیه خانم آسیه نادری نام برد که با توجه به شناخت اعضای شورای نامگذاری می توان به آن توجه کرد.
این مقام مسوول ادامه داد: البته در سالهای گذشته پیشنهاداتی توسط رییس محترم دانشگاه آزاد اسلامی واحد دماوند در خصوص نامگذاری خیابان یا کتابخانه ایی به نام استاد نادری به شهرداری رسیده بود که انشااله این مهم در دستور کار شورای نامگذاری قرار خواهد گرفت.
لازم به ذکر است در این جلسه معابر فرعی و اصلی شهرک الهیه و درخواست های مردمی سطح شهر دماوند نیز مورد بررسی قرار گرفت.
اعضای شورای نامگذاری شهر دماوند متشکل از فرماندار شهرستان و یا نماینده ایشان، شهردار، نماینده اعضای شورای اسلامی شهر، رییس فرهنگ و ارشاد اسلامی، امام جمعه، رییس اداره پست، رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران، رییس اداره تبلیغات اسلامی و دبیر شورای نامگذاری می باشند که در این جلسه نمایندگان آنان حضور یافتند.
منبع: ایرنا