رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران گفت: 12 درصد از پرونده‌های تخلف تغییر کاربری غیرمجاز اراضی کشاروزی استان تهران در شهرستان دماوند ثبت می‏شود.

سیدمحمد موسوی عصر امروز در حاشیه همایش و مراسم آغاز اجرای طرح پایلوت شناسایی، پیشگیری و جلوگیری از تغییر کاربری اراضی زراعی و باغی شهرستان دماوند با استفاده از ظرفیت بخش خصوصی برای نخستین بار در کشور در سالن اجتماعات مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان دماوند بیان کرد: در راستای اجرای قانون، در استان تهران سالانه به طور تقریبی هزار و 600 پرونده تشکیل و در 750 مورد، حکم به نفع دولت صادر می‌شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران افزود: همچنین در سازمان جهاد کشاورزی استان تهران، سالانه به طور متوسط 450 دستور قضایی صادر می‏شود و 500 مورد اجرای حکم تخریب صورت می‌گیرد.

موسوی اظهار کرد: 12 درصد از کل پرونده‌های تخلفاتی، 50 درصد از دستورات قضایی و 40 درصد از صدور و اجرای احکام مربوط به اراضی کشاورزی در شهرستان دماوند است.

وی افزود: استان تهران، 211 هزار هکتار اراضی زیر کشت و به همین میزان نیز اراضی کشاورزی رها شده دارد که به دلیل کمبود منابع آب و احداث سد در برخی از مناطق در آن کشت و کار نمی‌شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران ادامه داد: هشت درصد از 211 هزار هکتار اراضی زیر کشت یعنی 17 هزار و 500 هکتار در دماوند است و با وجود این هشت درصد از اراضی، 12 درصد از تخلفات تغییر کاربری در دماوند صورت می‌گیرد.

وی عنوان کرد: بر اساس مطالعات و بررسی‌های انجام شده، 17 عامل تأثیرگذار و 10 عامل اساسی تأثیرگذار باعث ایجاد تغییرکاربری غیر مجاز اراضی کشاورزی می‌شود.

موسوی بیان داشت: در استان تهران علاوه بر کمبود منابع آب، یکی از مهم‏ترین عواملی که مانند سرطان پیکره کشاورزی را از بین می‌برد، تغییر کاربری اراضی کشاورزی است.

وی وظیفه سازمان جهادکشاورزی را در این میان، حفظ و حراست از اراضی کشاورزی خواند که این وظیفه بر اساس قانون به این نهاد واگذار شده است.

 

منبع: فارس