رییس اداره اوقاف و امور خیریه دماوند گفت: 90 درصد از موقوفات مردم این شهرستان وقف سید الشهدا (ع) و کمترین موقوفه مربوط به ایتام و نیازمندان است.
حجت الاسلام والمسلمین ˈمهدی زینلیˈ روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا، وقف را برترین مصداق نیکوکاری به مردم و جامعه و نماد عملی تزکیه نفس و وارستگی از تعلقات نفسانی خواند.
وی وقف را سنت حسنه ای برای فقرزدایی و پشتوانه مردمی مراکز علمی و ذخیره ای ماندگار و جاوادنه برای واقف خواند و بیان کرد: به گفته قرآن کریم مال و فرزند زینت حیات دنیا و باقیات صالحات اخروی آدمی است.
رییس اداره اوقاف و خیریه شهرستان دماوند بیان کرد: دهه آخر صفر به عنوان دهه وقف نامگذاری شده که فرصت مناسبی برای ارایه عملکرد و برنامه این اداره به مردم است.
حجت الاسلام زینلی ادامه داد: در شهرستان دماوند حدود 800 موقوفه وجود دارد که عمده آنها حسینیه و مسجد است و 640 مورد از آن نیز جزو موقوفات منفعتی محسوب می شود که با توجه به درآمد زا بودن آنها طبق نیت واقف در منطقه هزینه می شود.
این مقام مسوول گفت: در شهرستان دماوند بیش از سه هزار رقبه وجود دارد که به عنوان مهر افتخار منطقه در شهرستان های استان تهران قلمداد می شود.
این مقام مسوول با بیان اینکه عمده موقوفات در شهرستان دماوند وقف سید الشهدا (ع) است و کمترین موقوفه برای فقرا و نیازمندان، خاطرنشان کرد: در هر برهه ایی از زمان با توجه به شرایط منطقه، نوع وقف نیز از سوی مردم متفاوت است که با توجه به اهمیت جایگاه امام حسین (ع) در شهر دماوند و توجه به عزاداری سرور و سالار شهیدان در دوره ایی از زمان عمده موقوفات برای سید الشهدا (ع) بود.
حجت الاسلام زینلی بیان کرد: در شرایط کنونی بیشتر موقوفات برای مساجد و حسینیه ها صورت می گیرد و کمتر به وقف برای فقرا و نیازمندان پرداخته می شود که لازم است به این مهم نیز توجه شود.
رییس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان دماوند به عمده اقدامات این نهاد در قالب فعالیت های فرهنگی اشاره کرد و گفت: گسترش و ترویج فرهنگ وقف، بهره برداری مطلوب از موقوفات با تقدیر شایسته از خادمان و مروجان عمل احسان ماندگار، نشان دادن ثمرات و برکات وقف به عموم اقشار جامعه، نهادینه کردن سنت حسنه وقف در بین اقشار جامعه بخصوص نسل جوان، تبدیل بقاع متبرکه به قطب فرهنگی با استفاده از ظرفیت های موجود، ترویج فضایل و سیره ائمه اطهار و تقویت باورهای دینی در میان آحاد جامعه و ... را می توان از عمده اقدامات فرهنگی این نهاد دانست.
وی برگزاری برنامه های فرهنگی در ایام سوگواری و ولادت ائمه اطهار، برپایی خیمه های معرفت در مناسبت های مختلف، برگزاری مسابقات حفظ و قرائت قرآن کریم، برگزاری یادواره های شهدا و .... از دیگر برنامه های این نهاد است.
منبع: ایرنا